International Youth Cup – Hasselt 2015

Weekendje Hasselt!

Vrijdag 22 mei. Eindelijk is het tijd voor het vertrek richting België. Voor een aantal bekend terrein, de andere nog even met knikkende knieën maar vol verwachting en hoop. Op naar de wereld van de IJsjes, toptafeltennis en gezelligheid rondom de tenten!

Om 18:00 uur werd iedereen verwacht bij de Bristol. Een mooi centraal gelegen locatie. Het was misschien maar goed dat de winkel gesloten was, de begeleiders kwamen aan met een bepaald liedje hard over de boxen en er werden direct contacten gelegd met elkaar. Nadat alle spullen eindelijk waren ingepakt waren konden iedereen plaatsnemen in de auto’s. Er wilde nog een hommel mee, maar na een fikse ruzie met Dicky bleef deze toch anggelloos achter op de parkeerplaats.

Tuuttuut! Een kleine twee uur later was iedereen weer bij elkaar. Bijna bij de locatie, maar helaas was de coördinatie even weg. Nou ja, dan maar de auto parkeren en even binnen lopen bij het eerste gebouw. Geheel toevallig bleek dit Luciano te zijn, de beste IJssalon van België. We werden gedwongen om een ijsje te eten waarna we eindelijk naar het terrein mochten gaan. Jan, Per, Ron en Jeroen S hadden de hele middag al zitten bikkelen en alle 18 tenten en vier partytenten stonden al klaar voor gebruik. Allemaal de tassen en andere spullen in de tent knallen en op naar de vrije tijd. Hier werd geleerd dat een luchtbed van 2 bij 2 niet past in een tent van 1,5 bij 1,5….. Hard proppen werkte niet, opvouwen ook niet…. Volgende keer dus even wat beter opletten tijdens de wiskundeles J

De jongens gingen voetballen, de meisjes gingen het terrein verkennen en de echte fanatiekelingen geven alvast even een bal slaan. Want tsja, wees vooral bang dat je niet genoeg zult tafeltennissen dit weekend! Het werd kouder en donkerder… kortom: Bedtijd!

In de ochtend een creatieve wekker…. 6:15 uur en een keihard “Steeheeeeeeeeeeeeeeef Stuntpiloooooooooot” schalmde over het terrein. Snel de kleren aan en meedoen natuurlijk! De begeleiding wilde even rustig zitten, maar een paar kinderen wilde liever stoeien. De begeleiding deed natuurlijk helemaal niets, maar toch eindigde het met een grote blauwe plek… Ouch! Even helpen met het inpakken van de tassen en om 9 uur richting de zalen. Eerst de teamwedstrijden waarna er een korte pauze was. Even een ijsje (of twee…) en weer naar de zaal voor de enkelwedstrijden. Douchen, auto in en weer naar de camping. Natuurlijk wel eerst nog even een ijsje… Aangekomen op de camping hadden de begeleiders de BBQ alvast aangestoken en na vele hamburgers, maïskolven en bakken salade waren de buikjes weer flink gevuld. In de avond was het Diehard toernooi. Maar liefst 8 begeleiders van Betuws Glorie deden mee. Flink aangemoedigd door de jeugd haalden een aantal de volgende ronde en nog flinker aangemoedigd mocht een aantal begeleiders tegen elkaar spelen. Het werd laat, en dus weer naar bed!

Zondag… Iets meer vermoeid dan dag 1 en pas om 7 uur zaten de eerste spelers weer buiten. Stef draaide weer zijn rondjes, de kaarten kwamen op tafel en de rest was druk bezig om het harde werk van Klaas Vaak uit hun ogen te scheppen. Bammetjes smeren en richting zaal. Een team mocht wat later beginnen en er werd nog flink geschaakt alvorens met naar de zaal ging. Over de resultaten van het schaken zullen we het hier niet hebben (dus Simon, we zeggen niet dat je een wedstrijd hebt verloren van Dicky, dat hoeft niemand te weten namelijk). De berichten vlogen vervolgens over en weer. De meisjes hadden het zo goed gedaan dat ze in de halve finale staan! Superknap! Mikolaj won zijn eerste pot bij de Elite en Joeri V heeft een Luxemburger aan het huilen gemaakt. Al dat goede nieuws moest gevierd worden, toch maar even snel een ijsje (en een broodje Grizzly….). In de middag de finales van de enkel. Veel spelers haalden het hoofdtoernooi, twee spelers verloren pas in de halve finale. Hierdoor werden Emma en Jasper knap derde en vielen ze in de prijzen! Hoe kon dat gevierd worden vraag je je af…. We hadden daar wel een idee bij… Iets met ijs of zo… In de avond lekker eten bij Kaya, de lokale shoarmatent. Veertien schapen, achtentwintig wortels, vijfentwintig kroppen sla later had iedereen een volle buik. Wie kan het beste schatten en raadt hoeveel de rekening was? Dani zat er maar 1,68 euro naast (op een bedrag van 436,70, best knap!) en won de prijs: twee bolletjes ijs naar keuze! Maar goed, je kunt een jeugdspeler niet alleen gaan dus het laatste beetje ruimte in de buik werd gevuld met ijs…. In de avond was er discopong. Lekker tafeltennissen met harde muziek. De DJ werd even ingelicht met als een echte manke Nelis liep Joost voorop op zijn liedje in de Polonaise. “Joost is anders geaard” met een polonaise van vijftig man, geweldig!

Maandag, oogjes wat kleiner en iedereen iets later wakker. De laatste dag, alleen nog wat teamwedstrijden. De meisjes behaalden een keurige 3e plaats en mochten als team op het podium. “Betuws Glorie verrast met viermaal een podiumplek”, we zagen het in gedachte al in de Gelderlander staan! Met een ijsje richting de prijsuitreiking, tenten inpakken, en met een ijsje weer richting Oosterhout…. De conclusie: wat een gaaf en tof weekend, maar eigenlijk veel te kort!

 

Natuurlijk gebeurde er ook nog genoeg.  Dus daar gaat ie weer… WIST U DAT:

 • Wisse nu weet dat je van sommige soorten onkruid jeuk en pijn kunt krijgen
 • Joost niet anders geaard is, maar dat het toch veelvuldig werd gezongen
 • Lotte genoeg spiegels heeft gevonden
 • Romano met 11-0 heeft verloren een geniale ace tegen kreeg
 • Veronique een heel leuk verjaardagscadeautje heeft gekregen
 • Janneke minstens zo goed is in een watergevecht als haar tweelingzus
 • Luciano binnenkort met stip binnenkomt in de Belgische Quote 500
 • Er in de omgeving van Hasselt geen schapen meer te bekennen zijn
 • Mark zo lang deed over het eten van een pizza dat niemand de weddenschap heeft gewonnen
 • Toen bekend werd dat het batje van Mikolaj toch heel is gebleven de hartslag en bloeddruk van Mark halveerde
 • Er 18 tenten, 4 partytenten, 39 stoelen en veel luchtbedden in 5 uur klaargemaakt kunnen worden
 • Je van teveel bananen eten moeilijk kunt “jeweetwellen
 • Er briefjes zijn geschreven en waarvan de begeleiding graag wil weten wat daarop staat
 • Matthijs en Bart zoveel gel in hun haren hebben gekregen dat ze de rest van het jaar hun haar niet meer hoeven te kammen
 • Janneke vegetarisch is maar het verschil tussen bloemkool en broccoli niet kent
 • Een hommel GEEN strontvlieg is met een Vitesseshirt!
 • Het heel erg leuk is om Simon te laten schrikken
 • Joeri V per sé een foto wilde van alle spelers van Getavé op Hasselt
 • Batterijen van Stef Stuntpiloot lang meegaan
 • Tenten geen geluidswerende wanden hebben
 • Het weekend een beestenboel was waarbij we last hadden van spinnen, kakkerlakken, een hommel en tortelduifjes
 • Jorg en Luuk nu nog steeds de speelzaal aan het zoeken zijn
 • Een XXL friet in België ook echt XXL is
 • Bram en Jinho beide (op papier) van een Eredivisiespeelster hebben gewonnen
 • Simon tot twee keer toe een gratis ijsje heeft afgeslagen en hij een jaar heeft om ons te overtuigen dat hij nog een keer mee mag!
 • Jasper meer kracht heeft dan we dachten en voor het tweede jaar op rij Dicky een blauwe plek heeft bezorgd
 • Rens een grote One Direction Fan is
 • Dat Dicky nog steeds niet weet hoe de mop van Jorg afliep
 • Apekots geel en warm is en smaakt naar banaan

 Foto’s: Jeroen Startman

IMG_4883 IMG_4906

Previous Article
Next Article