Koen Reijnders en Dani van Bergen clubkampioen tafeltennis

Met een schitterende juniorenfinale werden de clubkampioenschappen van Tafeltennis Club Beuningen afgesloten. Lizzy Dinnissen en Dani van Bergen wisten de handen van het publiek regelmatig op elkaar te krijgen en verbaasden velen door hun enorme inzet. De wedstrijd ging over drie gewonnen games en er waren dan ook vijf nodig voordat de kampioen bekend was. De wedstrijd ging gelijk op maar het waren ruime overwinningen in de games die Lizzy won. Lizzy leek in de vijfde en beslissende game dan ook af te stevenen op het kampioenschap. Zij stond slechts 2 punten verwijderd van haar eerste titel, maar nam iets te veel risico. Dani kwam hierdoor als eerste op matchpoint. Met 11-9 won Dani de beslissende game en prolongeerde hiermee zijn titel bij de junioren A. Kasper Jeurissen legde, net zoals in 2014, beslag op de derde plaats. Bij de junioren B behaalde Isabelle Aandekerk ten koste van Jochem Aarns de eerste plaats. De derde plaats was voor Joey Willemsen. Dion Majid deed dit bij de junioren C. Dion won in de finale van Jonut Enach. Hier werd Valentine Enache derde.
IMG_4926
Bij de senioren ging de finale tussen Danny Weijers en Koen Reijnders. Danny deed zijn uiterste best om het Koen lastig te maken. Beide spelers toonden fraai aanvalsspel waarbij de meeste punten door Koen werden gescoord. Koen won in vijf games en daarmee de titel bij de senioren A. Daniel Lelivelt werd derde door het uitvallen van Stefan Willems vanwege een blessure.
Erik Berns behaalde de eerste plaats in de senioren B door een overwinning op Wim Lelivelt. De derde plaats was voor Niek van de Heijde. Bij de senioren C won Paul van Stiphout in de finale van Astrid Cleijnen. De derde prijs was voor Tim Barrett.
Het traditionele junioren-seniorendubbel werd gewonnen door Ron Mens en Joey Willemsen. Tweede werden Paul van Stiphout en Lizzy Dinnissen.
IMG_4927
Aanstaande zaterdag gaan veel junioren van TCB naar Hasselt in België om deel te nemen aan het International Youth Cup. Een groot internationaal jeugdtoernooi waar +/- 700 jeugdspelers uit verschillende landen aan mee doen. Er wordt gespeeld op 170 tafels verdeeld over meerdere sporthallen in Hasselt. Gezelligheid staat hoog in het vaandel, maar er wordt ook geprobeerd een prijs mee naar Beuningen te nemen.
Tot eind juni kan er nog worden getraind en wel op de dinsdag in sporthal de Tinnegieter. Junioren van 18.00 – 20.15 uur en senioren van 20.15 – 22.00 uur. Ben u geïnteresseerd in de tafeltennissport of wilt u hiermee kennis maken, kom dan eens vrijblijvend een balletje mee slaan. Voor kinderen van 6-9 jaar kan dit ook op de woensdagmiddag van 15.00-16.00 in Sociaal Cultureel Centrum De Leghe Polder.
Previous Article
Next Article