Tafeltennis op woensdag voor kinderen van 6 tot 9 jaar

Tafeltennis is leuk voor alle leeftijden! Tafeltennis Club Beuningen heeft bijna de grootste jeugdafdeling van de afdeling Gelderland.

Met deze insteek heeft Tafeltennis Club Beuningen nagedacht over wat zij als vereniging nog meer kan aanbieden. En dat is geworden een nieuwe jeugdgroep en wel voor de jongste kinderen in de leeftijdscategorie van 6 – 9 jaar.

DSC01511

Eén van de grote voordelen van tafeltennis is dat al op jonge leeftijd de oog-handcoördinatie wordt getraind. Daar heeft ieder kind heel veel voordeel van. Denk maar eens aan het schrijven en in het verkeer. Op deze jonge leeftijd worden de tafeltennisvaardigheden aangeleerd door middel van een groot aantal leuke oefeningen en spelvormen: balletjes in een paraplu mikken, voetenwerk aanleren met behulp van een speedladder, terugslaan vanuit een ballenglijbaan, balansceerspel, balgewenning met ballon en tafeltennisbal en de oog-handcoördinatie oefeningen. Natuurlijk wordt er ook achter de tafel geoefend. Hierbij wordt ook gebruik gemaakt van een in hoogte verstelbare tafel.

DSC01518

Woensdag 25 februari start de nieuwe jeugdgroep. Meisjes en jongens in de leeftijdscategorie 6 – 9 jaar zijn dan tussen 15.00 en 16.00 uur van harte welkom in de sportzaal van het Sociaal Cultureel Centrum De Leghe Polder aan de Schoolstraat te Beuningen. De eerste 4 woensdagen mogen de kinderen gratis aan deze middag deelnemen. De tafeltennisbatjes liggen klaar en de kinderen hoeven alleen sportkleding en sportschoenen mee te brengen.

Vooraf wil TCB echter weten of er voldoende belangstelling bestaat. U kunt uw dochter of zoon dan ook al telefonisch aanmelden bij Hans Crans 0246773145. Voor opgave of het vragen van extra informatie kunt u ook een email sturen aan info@tcb-beuningen.nl

 

Previous Article
Next Article