TCB 4 net geen kampioen

In deze cruciale wedstrijd moest TCB4 minimaal 4 punten halen om het kampioenschap veilig te stellen.

Henk-Jan Heuvelink kon gelukkig meedoen dankzij allerlei kunst en vliegwerk (met dank aan zijn vrouw Marike).

De aanstaande kampioensformatie bestaande uit Jan van Elst, Marcel Hengst en Henk-Jan Heuvelink kon dus in vol ornaat aantreden.

 

Na een onfortuinlijke eerste wedstrijd van Henk-Jan tegen Yentl Mesicek, wist ook Marcel niet van Peter Kersten te winnen.

Jan van Elst wist echter de wedstrijd tegen Martijn van Elk in zijn voordeel te beslissen. En hiermee wees Jan TCB4 de weg naar het kampioenschap.

 

Helaas wisten Jan en Henk-Jan de daarop volgende dubbel niet om te zetten in een overwinning. Doordat Marcel en Jan hun wedstrijden tegen Yentl en Peter niet als overwinnar wisten af te sluiten, keken we al snel tegen een 1-5 achterstand aan, waardoor de druk begon gestaag toe te nemen.

 

Toen volgde een cruciale wedstrijd waarbij Henk-Jan aan moest treden tegen Martijn. Ondanks de sterk toegenomen druk wist hij deze wedstrijd in zijn voordeel te beslechten. Het was dus 2-5 en de spanning werd nog eens flink opgevoerd.

 

In de volgende wedstrijd moest Jan tegen Peter spelen. Het werd een spannende wedstrijd waarbij Jan niet opgewassen bleek tegen het goede spel van Peter.

 

Vervolgens moest Marcel tegen Martijn aantreden die hij, mede dankzij goede aanwijzingen van Henri, wist te winnen.

Het was inmiddels 3-5 geworden en we hadden nog één punt nodig om kampioen te worden.

Het was dus aan Jan om het kampioenschap van TCB4 binnen te halen, en hiermee zijn goede seizoen in stijl af te sluiten.

Jan moest het opnemen tegen Yentl in een wedstrijd die inmiddels door veel toeschouwers werd bekeken.

Jan heeft een aantal goede kansen gehad maar wist ze niet te verzilveren. Uiteindelijk moest hij in de vijfde set in Yentl zijn meerdere erkennen.

Nu kwam alle druk te liggen op Henk-Jan die aan moest treden tegen Peter welke vastberaden was zijn 85% te behouden.

Er volgde een wedstrijd waarbij Henk-Jan volledig boven zichzelf uitsteeg. Hij vocht werkelijk voor iedere bal, en wist daarnaast een aantal geweldige ballen te maken. Hij kreeg Peter volledig aan het wankelen, en de wedstrijd kwam binnen handbereik………… Maar Peter liet, als ouwe rot, zien waarom hij op 85% stond. Hij wist de wedstrijd alsnog om te draaien en won.

Hierdoor eindigde de wedstrijd in een 3-5 overwinning voor TVO. En dus waren onze kansen op promotie verkeken.

Jammer maar helaas, want het was Jan en Henk Posthumus gegund om volgend jaar in de vierde klasse te spelen met een versterkte formatie.

Graag wil ik mijn bewondering voor Henk-Jan Heuvelink uitspreken die dit jaar als instromer meteen moest starten in de vijfde klasse. Hij heeft boven verwachting gepresteerd en heeft zich daarnaast ontpopt als een echt trainingsbeest die beter en beter wil worden. Ook respect voor het feit dat hij ondanks de hoge druk tijdens zijn laatste 2 wedstrijden zijn rug recht wist te houden.

Ik hoop dat Henk-Jan ook volgend jaar voor TCB actief zal zijn ondanks zijn volle artiesten agenda.

Tekst en foto: Marcel Hengst

Henk Jan

Previous Article
Next Article