Informatie Fittafeltennis

Tafeltennis is een sport voor iedereen, jong of oud, man of vrouw. Kortom, iedereen die zin heeft kan er aan mee doen. Maar…….er is meer!

  • Tafeltennis betekent “ontspannen bezig zijn”. 
  • Tafeltennis bevordert de gezondheid en de fitheid, maar je hoeft er geen ijzersterke conditie voor te hebben.
  • Tafeltennis is bij uitstek geschikt om de conditie op peil te houden entegelijkertijd een leuke manier om sociale contacten op te doen. Wat vaak onderbelicht blijft is dat tafeltennis een heel laagdrempelige sport is die op eigen niveau tot op hoge leeftijd beoefend kan worden.
  • Tafeltennis is goed voor de hand-oog coördinatie en voor verbetering van de balans.
  • Tafeltennis is een verandering van het dagelijkse levenspatroon en betekent sociaal contact met leeftijdgenoten. 
  • Tafeltennis in een 60+-groep betekent gezelligheid in een informele sfeer. 

Steeds meer ouderen maken deel uit van de samenleving. Onze tafeltennisvereniging heeft daarop ingespeeld. Het FitTafeltennis voor 60 plussers van Tafeltennisclub Beuningen is daar een goed voorbeeld van. Onze vereniging wil “ouderen” graag in de gelegenheid stellen actief deel te nemen aan de tafeltennissport. Je hoeft daarvoor nog niet of niet heel goed niet te kunnen tafeltennissen, want heel vaak is het “gewoon een balletje slaan”.

FitTafeltennis wordt iedere woensdag gespeeld in Sociaal Cultureel Centrum De Lèghe Polder, Schoolstraat 16 Beuningen; de ochtendgroep van 10.30 tot 12.00 uur en de middaggroep van 13.30 tot 15.00 uur. 
Nieuwe leden worden opgevangen en wegwijs gemaakt door de begeleiders Jo, Sjaak, Arie en Hans. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Hans Crans 0613513454 of hjw.crans@gmail.com


Na het sporten is er voldoende gelegenheid voor een kopje koffie of thee.